YENİ VİC-DİOKSİM TÜREVİ LİGANDLARININ SENTEZİ VE BUNLARIN DEĞİŞİK METALLERLE ELDE EDİLEN KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ - DEMİRELLİ, VAHAP (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi YENİ F/C-DİOKSİM TÜREVİ LİGANDLARININ SENTEZİ VE BUNLARIN DEĞİŞİK METALLERLE ELDE EDİLEN KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ VAHAP DEMIRELLİ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001 ; Sayfa : 40 Bu çalışmada, yeni bir ligand ve onun Ni(II), Co(II) ve UO2CVI) ile üç kompleksi çalışıldı. Çalışmada elde edilen l,2-o-izopropiliden-4-aza-8-amino oktan (RNH2) bileşiğinin ınti-monoklor glioksim ile reaksiyonundan l,2-di-(hidroksiimino)-3,8-diaza-10,ll-o- zopropiliden undeka (LH2) ligandı sentezlendi. Çalışma, ligand ve komplekslerin :araklerizasyonu üzerine yoğunlaştırıldı. Bunların termal, magnetik ve spektroskopik özellikleri ncelendi. Bu amaçla İR, NMR, TGA, manyetik süsseptibilite, elementel analiz ölçüm ve ekniklerinden yararlanıldı. Ni(II) ve Co(ll) iyonları ile metal/ligand oranı V2 olan mononükleer kompleksler ıcnlezlendi. Bu ligandın uranil kompleksi iki OM köprülü bir dimerik yapı belirlendi. Deneysel ve teorik sonuçlar önemli ölçüde birbiriyle uyum içindedir. üıahtar Kelimeler : Vic-Dioksimlcr, Vic-Dioksim Kompleksleri
Synthesis of new vic-dioxime derivative ligands and investigations of their complexes with some metals
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry