Talaşlı üretim ve hidrolik eğitiminde bilgisayar destekli öğrenim - Çelik, Halis; İzciler, Mahmut (My University, 1996)
Bilgisayar teknolojisinin her alandaki kullanımına paralel olarak, eğitim ve öğretim alanında da kullanılmasının yararlı olabileceği düşüncesi bu konunun uzmanları tarafından bir takım araştırmaların başlatılmasına sebep oldu. Bu çalışmaların çokça yapıldığı alanlardan iki tanesi de Talaşlı üretim ve hidrolik üzerinedir. Bu derslerin iyi anlaşılması ve kavram güçlüklerinin daha basite indirgenmesi için bu doğrultuda öğrenciler için Bilgisayar Destekli Öğrenim (BDÖ) paket programları geliştirilmiştir. Bu çalışmada söz konusu dersler için iki çeşit paket programın tanıtımı ve simülasyonu örneklerle açıklanacaktır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Mühendislik; Makine