TOHMA ÇAYI'NIN (MALATYA) BENTİK ALGLERİ VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ - BARAN, NİLGÜN (Fırat Üniveristesi, 2015)
Tohma Çayı'nın Malatya il sınırları içerisindeki kısmının bentik alg florası kasım 2010 – ekim 2011 tarihleri arasında belirlenen 4 istasyonda ve farklı habitatlardan (epipelik, epilitik ve epifitik) aylık periyotlarda alınan örneklerde incelenmiştir. Diyatomeler (Bacillariophyta), bentik alg topluluklarının en önemli üyeleri olurken, bu topluluklar içerisinde yer alan Chlorophyta, Cyanophyta ve Euglenophyta daha az önemli olmuştur. Bentik diyatomelere ait 154 takson belirlenmiş olup, bunlardan Cymbella affinis, Cocconeis placentula, Diatoma vulgare, Ulnaria ulna, Gomphonema olivaceum, Navicula cinta Nitzschia palea en dikkat çekicileri olmuştur Diyatomeler bentik alg toplulukları içerisinde her mevsimde çoğalma eğiliminde olmuşlarsa da en iyi gelişimlerini ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirmişlerdir.

Benthic algal flora of the part in the Tohma Stream Malatya province November 2010 - October 2011 between the designated 4 stations in and from different habitats (epipelic, epilithic and epiphytic) was examined in samples collected in monthly periods. It has been less important being the most important members of the comunity diyatomes (Bacillariophyta) benthic algae and which were in this community like Chlorophyta, Cyanophyta and Euglenophyta. İt was determined 154 taxa which are belonged to benthic diyatomes, from these Cymbella affinis Cocconeis placentula, Diatoma vulgare, Ulnaria ulna, Gomphonema olivaceum, Navicula cinta, Nitzschia palea, have been the most remarkable. Diyatomeler benthic algae communities tend to reproduce they in every season in the spring and autumn months of the best development are carried out.
Tohma River (Malatya) analysis of benthic algae and seasonal changes
Keywords: Biyoloji