REFTİFİYE EĞRİLERİN DİFERENSİYEL GEOMETRİSİ - ALMAZ, FATMA (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde; temel kavramlar verilmiştir. İkinci bölümde; E4 de rektifiye eğrilerle ilgili özellikler ve rektifiye eğrilerin bazı karakterizasyonları ile ilgili teoremler ve örnek verilmiştir. Üçüncü, dördüncü, beşinci bölüm çalışmamızın orijinal kısımlarını oluşturmaktadır. Üçüncü bölümde; Q de rektifiye eğriler ve rektifiye eğrilerin bazı karakterizasyonları ile ilgili teoremler incelenmiştir. Dördüncü bölümde; Q de rektifiye eğriler ve rektifiye eğrilerin karakterizasyonları ile ilgili teoremler analiz edilmiştir. Beşinci bölümde; Tzitzeica tipinde rektifiye eğriler ile ilgili teoremler ve örnekler verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Rektifiye eğriler, Tzitzeica eğrisi, Tzitzeica tipinde rektifiye eğriler.

This work consists of five chapters: In the first chapter; basic concepts are given. In the second chapter; some properties, characterizations, theorems and an example related to rectifying curves are given. The third, fourth and fifth chapters are the original parts of our work. In the third chapter; rectifying curves in Q , some theorems and characterizations of rectifying curves are examined. In the fourth chapter; rectifying curves in Q , some theorems and also some characterizations of rectifying curves are analysed. In the fifth chapter; some theorems and examples on rectifying curves of Tzitzeica type are given. Keywords: Rectifying curves, Tzitzeica curve, Rectifying curves of Tzitzeica type.
Dfferential geometry of the rectifying curves
Keywords: Matematik