DARENDE'DE DiNi HAYAT: BAZI KURUMSAL YAPILARDA DEGiŞiM VE DiN iLiŞKiSi - Sinanoğlu, A.faruk (Fırat University, 2003)
Bu çalışma, Darende ilçesi nıifusımun so~yo-kültüre/ çevreleri ile birlikte yaş, cinsiyet, eğilim ve ikame/ gibifarklı değişkenler/e din ve ba:ıtoplumsa! kurumlar arasındaki ilişkileri ve değişimleri konu edinen bir alan araştırmasıdır. Darende ilçesi bir yandan geleneksel yapısını devam ettirirken, diğer yandan da çeşitli kurumsal yapılarda göriilen modemleşme eğilimleri ile değişimin açıkça gö:lenebilmesi açısından ilginç bir örnek oluşturduğımdan araştırmamı
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları