Primary retroperitoneal mucinous cystadenoma with a sarcoma- like mural nodule: Ultrasound and MRI findings - Poyraz, Ahmet Kürşad; Akyol, Muammer; Kocakoç, Ercan (My University, 2013)
Sarkom benzeri mural nodülü bulunan primer retroperitoneal müsinöz kistadenom daha once literatürde bir defa bildirilmiş nadir bir kitledir. Mide ağrısının değerlendirilmesi amacıyla başvuran 34 yaşındaki kadın hastanın ultrasonografisinde insidental olarak görülen kistik karın kitlesini sunuyo- ruz. Takip eden manyetik rezonans görüntüleme (MRG) retroperitoneal kistik kitlenin hemorajik içeriği ve mural nodülünün sinyal karakteristiğini ortaya koydu. Birinci yılsonunda takip ultrasonografide nüks ya da metastaz bulgusu izlenmedi.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Radyoloji; Nükleer Tıp; Tıbbi Görüntüleme; Cerrahi