HOCAM ŞABAN KUZGUN'UN ANISINA - Sayım, Huzeyfe (Fırat University, 2000)
Merhum Hacanı ProfDr. Şabaıı KUZGUN'la ilk defa 1983 yılının sonbabannda tamştık. Onu daha fazla tanımam ise zamaıı içerisinde oldu. Merhum Hacanı bana Fakülte'deki çalışma odasını, yedi yıla yakın bir süre, kendisiyle paylaşma imkanını verdi. Bu süre içinde hem kendisinden daha fazla yararlanma, hem de Hocanun hayatının bazı kesitlerini doğrudan ve olayların akışından öğrenme fırsatım oldu. Her şeye rağmen onu tamamıyla tamdığım ve bildiğim iddiasında da değilim. Benim burada yapmaya çalışacağını husus kendi penceremden gördüğüm ve dilimin döndüğü kadarıyla merhum Prof.Dr. Şaban KUZGUN Hacama bir insaıı, bir baba ve bir öğretim üyesi olarak kısaca ve genel bir bakıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları