İNDÜKSİYON FIRINI TASARIM VE YAPIMI - ÇELİK, ÖMER (Fırat Üniveristesi, 2005)
Metal ve alaşımları ergitmek için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlardan endüksiyon ergitme, bu yöntemlerden birisidir Bu çalışmada, farklı tipteki malzemelerin araştırılması için indüksiyon prensibine dayalı, transformatör tipinde bir firm tasarlanmış ve imal edilmiştir. Transformatörün primer tarafına 220 V, 50 Hz alternatif akım uygulanmıştır. Firm ve elemanları transformatörün sekonder tarafına yerleştirilmiştir. Böylece metal pota içerisine konan malzeme üzerinden indüksiyon akımı geçirilerek malzemenin ergitilmesi sağlanmıştır. Anahtar Kelimeler: İndüksiyon, İndüksiyon fırını, Ergitme, Metal ergitme VIII
Design and production of induction furnace
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği