İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kopya çekme davranışları -Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi örneği- - Özdemir, Şuayip, Tuncay Karateke (My University, 2017)
Bu çalışmada, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kopya çekme davranışlarının incelenmesi amaçlanmıştır. İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin hangi sıklıkla kopya çektikleri, kopya çekme nedenleri, kopya çekme yöntemleri ve kopya çekme davranışını nasıl tanımlandıklarını belirlemek için betimsel tarama yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören 216 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmanın verileri anket yoluyla elde edilmiştir. Verilerin analizinde betimsel istatistikler ve ki-kare testi kullanılmıştır. Araştırmada, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin % 89,8’inin ilahiyat öğrenimi sırasında değişen sıklıklarda kopya çektikleri; öğrencilerin % 13,4’nün kopya çekme davranışını bilgi hırsızlığı, % 46,8’nin ahlaki olmayan kötü bir davranış olarak gördükleri belirlenmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Kopya çekme; İlahiyat Fakültesi; İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği; Sınav