HiKMET TANYU'NUN ÇALIŞMALARINDA FiLOLOJiK METOT - Kılıç, Sami (Fırat University, 2000)
Filoloj~ dil ve edebiyat incelemelerini kapsayan bir bilim olup konusu her türden yazılı metindir. Dolayısıyla felsefi metinlerden en küçük önemsiz evrak kaydına kadar tüm metinler filolojinin inceleme konusudur1 . Filolojinin amacı, okunup anlaşılmasında güçlük duyulan metinleri açıklamak, bu metinlerden araştırma konusuna göre gerekli verileri elde etmektir. Metnin aniaşılmasını engelleyen güçlükler, metindeki bir kelimenin anlamından ya da cümlenin yapısından kaynaklandığında araştırınacıya dil bilimi yol gösterir. Törelerden, felsefi akunlardan, dinlerden ve tarihi olaylardan vb. bahseden metinlerin anlaşılması ise ilgili bilim dallan yardımıyla sağlaııı?.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları