Free vibration analysis of beams and plates by the method of harmonic differential quadrature (HDQ) by the method of harmonic differential quadrature (HDQ) - Ülker, Mehmet; Civalek, Ömer (My University, 2004)
Kiriş ve plakların dinamik analizi için harmonik tip diferansiyel kuadrature yöntemi geliştirilmiştir. Farklı sınır koşullarına sahip dikdörtgen, dairesel ve kare plak metodun doğruluğunu göstermek için seçilmiştir. Kiriş için hem eksenel hem de eğilmeli titreşim durumu dikkate alınmıştır. Uygulamalarda kiriş ve plak için ilk üç frekans elde edilmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; İnşaat Mühendisliği