İLİZAROV EKSTERNAL FİKSASYON YÖNTEMİNDE KULLANILAN KOMPOZİT HALKALARIN MEKANİK PERFORMANSININ İNCELENMESİ - ERTEN, İLHAMİ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi ILIZAROV EKSTERNAL FIKSASYON YÖNTEMİNDE KULLANILAN KOMPOZIT HALKALARIN MEKANİK PERFORMANSININ İNCELENMESİ İlhami ERTEN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 76 Bu çalışmada İlizarov fiksasyon yönteminde kullanılan kompozit malzemeli halkaların imalatı yapılmıştır. Islatılan elyafların bir kalıp içerisinde üst üste konulması tekniği yardımı ile üretim gerçekleştirilmiştir. Kompozit malzeme olarak cam/epoksi, karbon/epoksi ve kevlar/epoksi seçilmiştir. Halka çapları standart kullanıma uygun olarak 11.5, 14 ve 16 mm alınmıştır. Her bir kompozit halkaya basma yüklemesi şartları altında testler yapılmıştır. Halkaların basma yükü altındaki mekanik davranışları elde edilmiştir. Bası kuvveti- deformasyon (çökme) eğrileri bir halka için ortaya çıkarılmıştır. Cam/epoksi halkaların direngenliklerinin karbon/epoksi ve kevlar/epoksiden yapılmış halkaların direngenliklerinden daha yüksek olduğu görülmüştür. i Anahtar Kelimeler : İlizarov Eksternal Fiksatör, Karbon Halka, Takviyeli Polimer Kompozit
Investigation of mechanical performance of the composite rings used in llizarov circular external fixation method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği