ZN ESASLI DY KATKILI HİDROKSİAPATİTLERİN BANT YAPISI VE DURUM YOĞUNLUKLARININ BELİRLENMESİ - BÜYÜK, ÖZNUR (Fırat Üniveristesi, 2023)
İlgili yüksek lisans tezi çalışması; tıpta ve medikal uygulamalarda genellikle diş ve kemik tedavisnde yaygın olarak kullanılan ve üstün biyo-uyumluluğa ve toksik olmayan etkilere sahip olan hidroksiapatit (HAp) esas alınarak, HAp esaslı biyoseramik malzemelerin üretilmesi ve sonrasında da bunların imkanlar elverdiği ölçüde in vitro biyo-uyumluğunun belirlenmesi, fiziksel ve kimyasal özellikleri araştırılması amaçlamaktadır.

Relevant master's thesis; Production of HAp-based bioceramic materials based on hydroxyapatite (HAp), which is widely used in medicine and medical applications, generally in dental and bone treatment, and has superior biocompatibility and non-toxic effects, and then determining their in vitro biocompatibility as much as possible, physical and chemical properties investigation.
Determination of band structure and state densities of Zn based dy doped hydroxyapatites
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği