Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Atölyelerinin Ergonomik Özelliklerinin İncelenmesi - Aksoy, U. Teoman; Kelesoglu, Omer (My University, 2004)
Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi, Teknik Eğitim Fakültesi atölyelerinde kompleks makinelerin tasarımını ve bunların ayrıntılı işlerde kullanılması yanında, öğrencilerin, çalışma şekli ve şartlarının daha hassas bir şekilde incelenmesini zorunlu kılmıştır. Bu nedenle öğrencilerin çalışma ortamına etkili bir uyum sağlamasına yönelik çalışmalar önem kazanmıştır. Bu çalışmada teknik eğitim fakültesi atölyelerinde öğrencilere uygun bir çalışma ortamının sağlanması amacıyla, yapı, makine ve metal eğitimi atölyelerinin sistematik bilgilere ve bilimsel metotlara dayanılarak ergonomik özellikleri tartışılmıştır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Endüstri Mühendisliği