Development of Elementary School Students' Argumentativeness in Science Courses - Kaya, Osman Nafiz; Kılıç, Ziya (My University, 2008)
Bu çalışmanın amacı, tartışmacı söylev etkinliklerine dayalı yürütülen fen derslerinin ilköğretim öğrencilerinin tartışmaya olan eğilimleri üzerine etkisini araştırmaktır. Tartışmacı söyleve dayalı yürütülen fen dersleri bir dönem boyunca 23 7. sınıf ve 24 8. sınıf öğrencisiyle gerçekleştirildi. Öğrencilerin tartışmacı eğilimlerindeki değişimi ölçmek için 20 maddelik Likert tip anket olan Tartışmacı Anketi tüm öğrencilere ön ve son test olarak uygulandı. Çalışmanın sonunda rasgele seçilen 37 öğrenciyle bireysel mülakatlar yürütüldü. Tartışmacı Anketinden elde edilen verilerin istatistiksel analiz sonuçları hem 7. sınıf hem de 8. sınıf öğrencilerinin tartışmaya olan eğilimlerinde anlamlı bir artışın meydana geldiğini gösterdi. Elde edilen bu istatistiksel olarak anlamlı gelişme mülakatlar vasıtasıyla elde edilen nitel veriler tarafından da desteklendi.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Psikoloji