ŞARTNAME SINIRLARINDAKİ AGREGA GRANÜLOMETRİSİNİN ASFALT BETONUNUN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE VE OPTİMUM BİTÜM ORANINA ETKİSİ - ŞİŞ, ALİ (Fırat Üniveristesi, 2000)
Yüksek Lisans Tezi ŞARTNAME SINIRLARI ARASINDAKİ AGREGA GRANÜLOMETRİSİNİN ASFALT BETONUNUN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE VE OPTİMUM BİTÜM ORANINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI Ali ŞİŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2000, Sayfa : Bu tez çalışmasında ; şartname sınırlan arasındaki agrega granülometrisinin asfalt betonunun fiziksel özelliklerine ve optimum bitüm oranına etkisi araştınlmıştır.Elazığ Belediyesi Asfalt Tesislerinden temin edilen agrega binder tabakası tip II ye göre,alt limitten üst limite kadar üç değişik gradasyon, değişik bitüm oranlarıyla karıştırılarak marshall biriketleri hazırlanmış ve marshall stabilitesi deneyine tabi tutularak numunelerin optimum bitüm oranı ve diğer fiziksel özellikleri. İncelenmiştir.Bu deneyler sonucunda Elazığ Belediyesi'nin kullandığı agreganın binder tabakası tip II' ye göre alt limit değerlerinde en iyi sonuçlan verdiği belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler : Asfalt betonu, Agrega, Akma^Bitüm, Marshall Stabilitesi.

m SUMMARY Master's Thesis THE EFFECT OF AGGREGATES GRANÜLOMETRY TO THE PHYSICAL PROPERTIES OF ASPHALT CONCRETE AND OPTIMUM BITUMEN RATIO Ali ŞİŞ Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Civil Engineering 2000, Page: İn this research the effect of aggregates gradation to the physical properties of asphalt concrete and optimum bitumen ratio was investigated. The aggregates and binder from the asphalt plant af Elazığ was preparet according to type II. The Marshall samples was were preparet for three different gradation between the upper and lower limit, with different bitumen ratio. Then the Marshall stability test were made and the optimum bitumen ratio and the other physical properties were investigated.In the result of these test, the binder layer of agregate which have been ussed by Elazığ Municipality gave the most suitable results at the lower limit values for type two. Key Words : Asphalt concrete, agregate, flow, bitumen, Marshall stability test,
The Effect of aggregates granülmetry to the physical properties of asphalt concrete and optimum bitumen ratio
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering