TIG yöntemiyle üretilen Fe-Cr-C/M(Nb,Ti)C kompozit kaplamalarında mikroyapısal değişimler - Buytoz, Soner (My University, 2020)
Fe-Cr-C, Fe-Cr-C/FeNb ve Fe-Cr-C/TiC kaplamalarına M7C3 ve M(Nb,Ti)C karbürlerininetkisini incelemek için gaz tungsten ark tekniği kullanılarak orta karbonlu çelik altlık yüzeyindehazırlandı ve elde edilen kompozit kaplamaların mikroyapı ve özellikleri optik mikroskop vetaramalı elektron mikroskobu kullanılarak incelendi. Fe-Cr-C kaplamalarında mikroyapıdahegzagonal ve sivri uçlu M7C3 karbürleri oluşurken, FeNb ve TiC ilaveli kaplama tabakalarında?-(Fe,Cr) ötektik matriste birincil M7C3 karbürleriyle birlikte üçgen görünümlü NbC ve dörtgengörünümlü TiC taneleriyle katılaşma meydana geldiği belirlendi.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; İmalat Mühendisliği; Metalürji Mühendisliği