İlköğretim ikinci devre dil bilgisi öğretimi açısından Muzaffer İzgü'nün Ökkeş hikaye serisinin incelenmesi - Ulucan, Mehmet; Şekerci, Hanifi (My University, 2012)
Dil, üzerinde her ne zaman çalışılırsa farklı yönleri keşfedilen bir varlıktır. Dil bilgisi, dilin kurallarını kapsar. Dil bilgisi öğretimi, bireylerin dilin kurallarını bilip bu kuralları, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinde kullanmak suretiyle üstün bir anlayış ve söyleyiş özelliği/güzelliği kazanımıyla ilgilidir. Öğrenci düzeyine uygun metinlerle gerçekleştirilecek dil bilgisi öğretimi, öğrencilerin konuya ilgisini arttırabilir ve dil bilgisine karşı ön yargının önü kesilebilir.Çalışmada Muzaffer İzgü'nün Ökkeş hikâye serisinde bulunan Okkeş Lunaparkta, Okkeş Balık Avında, Ökkeş Dolmuşçu, Ökkeş Bahçıvan, Okkeş Kapıcı, Okkeş Maçta adlı hikâyeleri, ilköğretim 4. sınıf Türkçe dersi dil bilgisi öğretiminde hâl ekleri, eş anlamlı ve eş sesli kelimelerin öğretimi açısından incelenmiştir. Bu metinlerdeki cümle ve pasajlardan okullara yardımcı materyal, ders kitabı, çalışma kâğıtları ve dil bilgisi etkinlikleri hazırlayanlar yararlanabilirler.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Edebiyat; Dil ve Dil Bilim