ŞANLIURFA CEYLANPINAR BÖLGESİNDE YAŞAYAN GAZELLA SUBGUTTUROSA (GÜLDENSTAEDT, 1780) TÜRÜNÜN BİYOLOJİSİ VE YAŞAMA ALANI - TAŞ, HAMZA (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada Şanlıurfa' nın Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek İlçeleri ile Mardin' in Kızıltepe İlçesinde yaşayan Gazella subgutturosa ( GÜLDENSTAEDT, 1780 ) türünün biyolojisi ve yaşama alanı incelenmiştir. Çalışma Temmuz 2018 – Haziran 2020 tarihleri arasında yapılmış olup biyometrik özelliklerin karşılaştırılmasında Kruskal – Wallis ve Mann – Whitney testleri uygulanmıştır. Anahtar Kelimeler: Gazella subgutturosa, TİGEM, Ceylan, Ceylanpınar

İn this study, the biology and habitat of Gazella subgutturosa Species that live in Şanlıurfa province's Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek districts and Mardin province's Kızıltepe districts were examined. This study was conducted between July 2018 and May 2020. Kruskal – Wallis and Mann – Whitney tests were applied to compare the features. Key words: Gazella subgutturosa, TİGEM, Gazella, Ceylanpınar
Biology and habitat of the Gazella subgutturosa (Güldenstaedt, 1780) species that live in Şanliurfa Ceylanpinar district
Keywords: Biyoloji; Zooloji