FONKSİYON SERİLERİNİN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI - ÖREN, BARIŞ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi FONKSİYON SERİLERİNİN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI Barış ÖREN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2005, Sayfa : 22 Bu çalışma dört bölüm halinde hazırlanmıştır. Birinci bölümde; istatistiksel yakınsaklığın tarihi ile ilgili bilgi verilmiştir. îkinci bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde; asimptotik yoğunluk, doğal yoğunluk, istatistiksel yakınsaklık ve noktasal istatistiksel yakınsaklık tanımlan verilmiştir. Dördüncü bölümde; serilerin istatistiksel yakınsaklığı, istatistiksel yakınsak fonksiyonlar dizisi ve fonksiyon serilerinin düzgün istatistiksel yakınsaklığı incelenmiştir. Anahtar Kelimeler : İstatistiksel yakınsaklık, sınırlı seriler, şartlı yakınsaklık, Cauchy kriteri, noktasal yakınsaklık, fonksiyon dizileri ve fonksiyon serileri. II
The statistical convergence of functions series
Keywords: Matematik