Mobil Öğrenme Yönetim Sisteminin Öğrenenlerin Akademik Başarısı ve Tutumları Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi - Elçiçek, Mithat; Bahçeci, Ferhat (My University, 2017)
Bu araştırmada, Moodle kullanılarak bir Mobil Öğrenme Yönetim Sistemi (MOYS) sayfası tasarlanmıştır. Tasarlanan MOYS sayfasının öğrencilerin akademik başarısı ve tutumları üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu amaçla Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileriyle dokuz haftalık bir uygulama çalışması gerçekleştirilmiştir. Araştırma için deneysel araştırma modelinde, öntest-sontest kontrol gruplu desen kullanılmıştır. Çalışmaya, deney ve kontrol gruplarının eşit sayıda tutulduğu toplam 90 öğrenci katılmıştır. Veri toplama aracı olarak akademik başarı testi ve mobil öğrenme tutum ölçeği kullanılmıştır. Araştırma analizleri sonucunda elde edilen bulgularda akademik başarı öntest değerlerinde deney ve kontrol grupları arasında anlamlı bir fark görülmezken, sontest değerlerinde ise deney grubu lehine anlamlı bir farklılık görülmüştür. Sadece deney grubuna uygulanan mobil öğrenme tutum ölçeğinde ise öntest ve sontest sonuçlarında olumlu yönde tutum belirmiştir. Hazırlanacak yeni mobil öğrenme ortamlarında, öğrenenlerin bireysel ilgi ve ihtiyaçlarına göre farklı öğrenme içerikleri sunularak öğrenme performanslarının artırılması sağlanabilir
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları