ERKEN DÖNEM JAPON BUDiZMi - Karataş, Hüsamettin (Fırat University, 2013)
Budizm Japonya'ya Kore yoluyla Çin'den gelmiş ve burada Çin-Kore bölgesinde yaygın olan Mahayana Budizmi yayılmıştır. Budizm Japonya'ya girdikten sonra, başta Şintoizm olmak üzere Japonya'nın yerel inanışlarıyla karşılaşmış ve uzlaşmacı karakteriyle Japon halkının değerlerini tarihse.! süreç içerisinde belli oranda özümsemiştir. Bu çerçevede temelde Budist öğretiye dayanan, bunun yanı sıra Japon halk inançlarından ve Japonya'daki diğer dini öğretilerden izler taşıyan yeni bir anlayış ortaya çıkmış ve bu yeni dini perspektif Japon Budizmi olarak adlandırılmıştır. Bu çalışmada Erken dönem Japon Budizmi; Budizm'in Japonya'ya girişiyle başlatılmış ve Budizm'in Japonlara özgü bir dini anlayış haline gelinceye kadar geçen süreci kapsayacak şekilde ele alınmıştır.
The Early Period Japanese Buddhism
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları