Keban Baraj Gölü'nde Yaşayan Barbus grypus Heckel, 1843'de Otolit Biyometrisi-Balık Boyu İlişkisi (Elazığ, Türkiye) - Düsükcan, Mustafa; Calta, Metin; Eroglu, Mücahıt (My University, 2015)
Bu çalışmada, Keban Baraj Gölü'nde yaşayan Barbus grypus Heckel, 1843 populasyonuna ait toplam 90 örnekte sagittal otolit büyüklüğü (uzunluk, genişlik ve ağırlık) ile balık boyu (total boy) arasındaki ilişkiler incelendi. Otolitlerin uzunluğu, genişliği ve ağırlığı sırasıyla (minimum-maksimum ±standart sapma), 2,56-3,76 ±0,22 mm, 1,66-2,56 ±0,18 mm ve 5,2-12,5 ±1,27 mg arasında tespit edildi. Balıkların total boyları ise 377-699 ±53,5 mm arasında belirlendi. Ayrıca, otolit büyüklüğü ile total boy arasında pozitif yönde yüksek korelasyon tespit edildi.
Keywords: Balıkçılık