BİLGİSAYAR DESTEKLİ YAZILIM İÇİN UYGUN BİR YAZILIM GELİŞTİRİLMESİ - TANYILDIZI, ERKAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu çalışmada, bilgisayar destekli yazılım için uygun bir yazılım geliştirilmesi üzerine durulmuştur. Bunun için bilgisayar destekli yazılımlardan Arena programı incelenmiştir. Bu program ile Fırat Tıp Merkezi Göz Kliniği'ne ait benzetim yapılmıştır. Yapılan bu benzetim, Visual Basic programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir. Ek programlar ilave edilerek oluşturulan benzetim sayesinde, Arena'da mevcut olmayan istatistiksel değerlendirilmeler yapılabilmiştir. Anahtar Kelimeler : Olasılık dağılımı, Arena benzerim programı.

In this thesis, a computer program has been developed for computer aided software. Arena which is a computer aided software has been examined. A simulation has been done at the eye clinic of Fırat Medical Centre of the Fırat University. This simulation has been developed using Visual Basic programming language. Additional computer programs have been written and linked to Arena Thus more statistical evaluations which are not present in the Arena can be done. Keywords : Probalities distribution, Arena simulation program.
Development of a new software for computer aided software
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control