Yaygın Damariçi Pıhtılaşması - Ertuğrul, Sabahattin; Aydın, Mustafa; Yılmaz, Hüseyin (Galenos Yayınevi, 2006)
Yaygın damariçi pıhtılaşması veya diğer adıyla dissemine intravasküler koagülasyon DİK ; farklı nedenlerle meydana gelen ve sınırlanamayan intravasküler koagülasyonun aktivasyonu, mikrovasküler fibrin oluşumu, koagülasyon faktörlerinin tüketimi, trombin ve plazminin endojen üretimi ile tanımlanan yaygın edinsel bir klinikopatolojik bozukluktur 1 .