Ters-düz Sınıfların Öğrencilerin Akademik Başarısı ve Görüşlerine Etkisi - Akgün, Muhterem; Atıcı, Bünyamin (My University, 2017)
Bu araştırmanın amacı; ters-düz sınıfların öğrencilerin akademik başarısına ve görüşlerine etkisini ortaya koymaktır. Araştırmada ön test-son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; deney grubu ile kontrol grubunun sontest puanları arasında p<.05 düzeyinde anlamlı fark olduğu görülmüştür. Deney grubu öğrencileri; tersdüz sınıf uygulamasıyla başarılarının arttığını, öğrendiklerini daha iyi hatırladıklarını, derse daha aktif katıldıklarını, videoları dersten önce izleyerek sınıfta alıştırma yapmanın mevcut programa göre ders işlenen sınıftaki konu anlatımını dinlemekten daha motive edici bulduklarını ifade etmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları