MANTIK FELSEFESİ: DİL, ANLAM VE DOĞRULUK - Yeşil, Mustafa (My University, 2015)
Dil, anlam ve doğruluk hakkındaki farklı teorilerin bilinmesi, farklı felsefî geleneklerin ve sosyal kabullerin doğru anlaşılmasına katkı sağlamaktadır. Çünkü söz konusu mevzular ve onlar arasındaki ilişki felsefenin ve mantığın bütün zamanları için geçerli olan en temel tartışmadır. Bu çalışma öncelikle, bütün bilimlerle ilişkili olma bakımından dil konusuna yoğunlaşmakta ve daha sonra, dil, anlam ve doğruluk arasında bir münasebetin olup olmadığını sorgulamaktadır. Nitekim buradaki benzerlikler ve farklılıklar, bilimsel ve felsefî teşebbüslerin metodolojik yapılarını belirleme bakımından, ilgili konuların ne derece etkili olduklarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
Keywords: Mantık; Felsefe