ÇEŞİTLİ PARAMETRELERİN, SİLİNDİRİK HELİSEL YAYLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI - YILDIZ, ŞÜKRÜ (Fırat Üniveristesi, 1994)
Vüksek lisans Tezi ÇEŞİTLİ PARAMETRELERİN, SİLİNDİRİK HELİSEL YAYLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI Şükrü Yıldız Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabilim Dalı 1 994, Sayfa: 63 Bu araştırmada, atelye imkanlarıyla imal edilen Silindirik Helisel Yayların, kuru ve yağlı ortamlarda ve değişik frekanslarda çal ıştın İmasına göre ömürleri araştırıldı. Bu amaç için bir deney seti hazırlandı. Bu sette 100.000, 200.000 ve 300.000 toplam devirlerde yay boyunda meydana gelen kısalmalar ölçülerek, değişim grafikleri çizildi. Ayrıca, aynı tip yaylara Farklı ısıl işlemler uygulanarak, ısıl işlemin yay ömrüne etkisi de incelendi.
An Investigation of the effects on the helical springs of different parameters
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering