De clerambault sendromu: Bir olgu sunumu - Kuloğlu, Murat; Tezcan, A. Ertan; Ülkeroğlu, Fahrettin; Atmaca, Murad (My University, 1998)
De Clerambault sendromu; bireyin özgül bir şekilde başka birinin kendisine aşık olduğuna inandığı, ayrıntılı ve düzenli sanrıyla belirgin nadir görülen bir sendromdur. Sanrı genellikle cinsel bir çekicilikten çok manevi bir bağlanma ve romantik bir aşkla ilgilidir. Hastalar çoğunlukla orta sınıftan kadınlardır. Sözde sevgili genellikle; daha yaşlı, ekonomik ve sosyal açıdan daha yüksek sınıftan, evli ve hastaya uygun olmayan bir bireydir. Belirtilerin başlangıcı ani olabilir ve sıklıkla kişinin yaşamının temel odağı haline gelir. Çalışmamızda; 47 yaşında, ilkokul mezunu, işsiz, hiç evlenmemiş, mahallerinde oturan dul bir mühendisin kendisine aşık olduğuna ilişkin sanrı geliştiren bir kadın hasta nedeniyle sendromun etyoloji, klinik ve tedavi açısından tartışılması amaçlanmıştır.
Keywords: Psikoloji