Cam Lif Katkılı Betonların Donma-Çözülme Tesirleri Altında Davranışları ile İlgili Bir Çalışma - Yıldız, Servet; Ulucan, Zülfü Çınar (My University, 1998)
Betonlar çeşitli doğa tesirlerine maruz kalmaktadır. Bunların içerisinde en etkilisi Donma ve çözünmedir. Zira, malzeme boşluklarına dolan. su (-) sıcaklıklardaki şartlarda donarak hacimce genleşme ve iç gerilmeler meydana getirir, sonuçta betonda fiziksel bozukluklar basınç dayanımında azalmalar olur. Bir betonda don olayı önce betondaki iri boşluklarda başlar. Zira suyun donma derecesi boşluk boyutları küçüldükçe azalmaktadır. Büyük boşluklara doğru gelişir ve bunun sonunda da kılcal boşluklardaki su donmaya başlar.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: CAM LİF; DONMA; ÇÖZÜLME