Duvar yönünün yalıtım kalınlığına etkisi - Özel, Meral; Pıhtılı, Kazım (My University, 2007)
Bu çalışmada, uygulamada çok kullanılan dıştan yalıtımlı duvarlar göz önünde bulundurularak duvar yönünün yalıtım kalınlıklarına olan etkisi, ısı kazanç ve kayıpları açısından sayısal olarak araştırılmıştır. Çalışma, farklı iklim şartlarına sahip Elazığ, İzmir ve Kars illerinin meteorolojik değerleri kullanılarak üç farklı yalıtım malzemesi için yapılmıştır. Yaz ve kış iklim şartlarına göre elde edilen sonuçlar, grafikler halinde sunulmuştur. Sonuç olarak, doğu ve batı yönündeki duvarlara uygulanan yalıtımın güneye bakan duvarların yalıtımına göre daha kalın olması gerektiği görülmüştür.
Keywords: İnşaat Mühendisliği