GÜNÜMÜZDE ORTADOĞU'DA TOPLUMSAL ÇATIŞMA - ÖZER, GÖKBEN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi Günümüzde Ortadoğuda Toplumsal Çatışma Gökben ÖZER Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı 2005; Sayfa: V+ 87 Ortadoğu sahip olduğu inançsal, ekonomik ve jeopolitik özellikleri nedeniyle dünyanın en önemli bölgesidir. Bu Önemli bölge tarihin başlangıcından beri birçok medeniyete doğuş yeri olması nedeniyle kültürel açıdan da paha biçilmez bir değere sahiptir. Tüm bu özellikler Ortadoğu coğrafyasının tarihin her döneminde mercek altında tutulmasına, yaşanılan dönemin büyük devletlerinin karşılıklı mücadele alam olmasına ve böylece ardı arkası kesilmeyen çatışmaların yaşanmasına neden olmuştur. Günümüze kadar devam eden ve halâ bitmek bilmeyen bu savaşlar bölgede huzur ve refah bırakmamış, bölgenin sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamını felç etmiştir. Ortadoğu bölgesinde yaşanan korkunç olaylar, dünya üzerinde hakimiyet kurmak isteyen güçlerin bu toprakları almadan iste Herinin gerçekleşmeyeceğini bilmelerinden kaynaklanmaktadır. Anahtar Kelimeler: Ortadoğu, Tarih, Çatışma
Social conflict in the Middle East today
Keywords: Sosyoloji