Keban Baraj Gölü Ağın ve Örencik Bölgelerinden Yakalanan Capoeta trutta (Heckel, 1843) Populasyonlarının Üreme Biyolojilerinin Karşılaştırılması - Canpolat, Ozgür; Calta, Metin (My University, 2014)
Bu çalışmada, Keban Baraj Gölü Ağın ve Örencik Bölgesinden yakalanan Capoeta trutta (Heckel, 1843) bireylerinin üreme biyolojileri karşılaştırılmıştır. Bu amaçla bir yıl boyunca aylık olarak balık örnekleri alınmış ve eşey ayrımı yapılmıştır. Ağın bölgesinden yakalanan dişi Capoeta trutta bireylerinin 2. yaşında, Örencik bölgesinden elde edilen dişi bireylerin ise 3. yaşında eşeysel olgunluğa ulaştığı tespit edilmiştir. Buna karşılık erkek C. trutta bireylerinin bütün bölgelerde 2 yaşında eşeysel olgunluğa eriştikleri tespit edilmiştir. Hem dişi hem de erkek bireylerin gonadosomatik indeks (GSİ) değerlerinin mayıs ayında maksimuma eriştiği ve balıkların üreme zamanının mayıs-haziran ayları arası olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Balıkçılık