Futbol yönetimi ve organizasyonlarının görünümü - Devecioğlu, Sabahattin; Çoban, Bilal; Karakaya, Yunus Emre (My University, 2014)
Günümüz dünyasında en yaygın spor branşı olarak kabul edilen futbolun, geniş kitlelerin katılımıyla bu varlığını sürdüreceği tüm otoriteler tarafından kabul görmektedir. Futbol yönetim ve organizasyonlarının bilimsel metotlar ışığında, futbol yönetimi uzmanları ve kuruluşları ile birlikte, günümüz şartlarına uygun, geniş katılımlı ve paylaşımcı ortamlarda ele alınarak Modern Futbol Yönetimine uygun planlanıp değerlendirilmesi, futbolunun gelişerek, yaygınlaşmasının yanı sıra, uluslararası rekabet şansını artırarak, verimlilik esasına dayalı, istihdam ve katma değer yaratarak, kitlelere ulaştırılması gerekmektedir. Bu araştırmada, futbolun Dünyada, Avrupada ve Türkiyede kurumsallaşma süreci, yönetim yapısı ve düzenlenen organizasyonlar, tarihsel araştırmalarda kullanılan retrospektif yöntem ile değerlendirilmiştir.
Keywords: Spor Bilimleri