FeCrC-$B _4$C-Ti tabakasının mikroyapı ve mikrosertliğinin incelenmesi - Gür, Alı Kaya; Orhan, Ayhan; Tildiz, Tülay (My University, 2009)
Bu çalısmada, plazma transfer ark kaynak yöntemiyle (PTA) AISI 1030 çeliginin yüzeyine esit oranlarda FeCrC-$B _4$CTi toz karısımı farklı kalınlık ve amperler uygulanarak geçistirilmistir. Kaplama tozunun miktarı ve enerji girisine baglı olarak dentritik mikroyapılar gözlenmistir. Numunelerden mikrosertlik degerleri, mikroyapılarla kıyaslanarak incelenmistir. Kaplama tabakalarının sertligi 400–460 Hv arasında çıkmıstır.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test