iSLAM FELSEFESi'NE iLGiSiZLiGiN VE YÖNELTiLEN TENKiTLERiN SEBEPLERi - Kılıç, Cevdet (Fırat University, 2003)
Günümit:de, ls/am felsefesine ilgisi=liğin ve hatta tenkid edilmesinin pek çok sebebi vardır. Bunların başmda ls/tim felsefesi kavramı gelmektedir. "İslam felsefesi" denildiğinde akla ilk gelen şey, İsitim 'da felsefenin olup olmadığıyla ilgilidir. Bu hususta dikkat çekici olan husus, ö;:;el/ikle toplumun ba;:;ı kültürlü kesimlerinde daha çok göriilmesidir. "ls/am" ve "felsefe" terimlerinin bir araya getirilerek "ls/dm felsefesi" kavramı olarak ortaya çıkmasmda ve kullanı/mas mda, ba
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları