CA'FER ES-SADIK'A NiSBET EDILEN "HEMEROLOJi ÜZERiNE BiR iNCELEME - Young, R. Y. Ebıed And M. J. L. (Fırat University, 2003)
Hemerology, ayın belirli gi.inlerinin uğurlu veya uğursuz o14uğunu araştırmak amacıyla astrolojik hesaplama usuli.i Uzerine bina edilen Islami bir bilimdir. 1 İslami hemerology'nin bir Arapça örneği, 148/765'de vefat eden· Şii imamlarının altıncısı olan Ca'fer. es-Sadık'a nisbet edilen "İhtiyarat Eyyam eş-Şehr" başlığı altında Leiden MS. 7525'de2 kayıtlı olarak korunmaktadır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları