İŞGÖRENLERİN ÇALIŞMA YAŞAM KALİTESİ ALGILAMALARININ ÖRGÜTSEL BAĞLILIKLARIYLA OLAN İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ: ELAZIĞ İLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖRNEĞİ - GÜNDOĞDU, GÜLŞEN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışmanın amacı işgörenlerin çalışma yaşam kalitesi algılarının örgütsel bağlılıklarıyla olan ilişkisinin incelenmesidir. İşgörenlerin çalışma yaşam kalitesi algılarının örgüte olan bağlılığıyla herhangi bir ilişkisi var mı sorunsalı araştırmamızda merak uyandırmıştır. Bu amaçla Elazığ ili sağlık çalışanları üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada veri yöntemi olarak anket kullanılmıştır. Anket soruları literatürde güvenirliği kanıtlanmış ölçeklerden alınmıştır. Anket sonucunda elde edilen veriler SPSS kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgular sonucu araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının, çalışma yaşam kalitesi algıları ile örgütsel bağlılıkları arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Ayrıca katılımcıların çalışma yaşam kalitesi ve örgütsel bağlılık algı düzeylerinin demografik özelliklerine göre farklılık gösterdiği de tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Çalışma yaşam kalitesi, örgütsel bağlılık.

The aim of this study is to investigate the relationship of employees' perceptions on quality of work life with their organizational commitment. Whether there is any relation between the worker's organizational commitments and work life quality perceptions was questioned in our study. For this purpose, a research was conducted on healthcare employees in the city of Elazig. Questionnaire was used as data collection method in our research. Questions in the survey were taken from scales whose reliability was proven in the literature. The data obtained from the questionnaires were analysed using the SPSS program. As a result of the analysed statistics, a significant relationship was found between the perceived quality of work and organizational commitment of participating healthcare workers in the study. Also there was a significant difference in the perceived level of work quality of life and organizational commitment according to demographic characteristics. Key Words: Work-life quality, organizational commitment
Analysis of the relationship of perceptions of employees' work life quality with organizational commitments; A study on healthcare employees i?n Elazıg city
Keywords: Sağlık Kurumları Yönetimi; İşletme