Ekonomik ve Siyasi Sonuçları Bakımından Hocalı Katliamı ve Karabağ Sorunu - Aras, Osman Nuri (Fırat University, 2013)
Tarihi süreçte Rusların planı ve desteği ile Ermeniler tarafından Karabağ ve civarındaki bölgenin işgal sürecindeki en acımasız uluslararası suçlardan biri, 25-26 Şubat 1992 gecesi Hocalı şehrinde gerçekleştirilen katliamdır. Hocalı’da yaşanan tam bir soykırım olmuştur. 1988 yılında başlayan savaş sonucunda, Rusya’nın aktif desteği ve katılımı ile Azerbaycan topraklarının beşte biri Ermenistan tarafından işgal edilmiştir. İşgalden günümüze geçen zaman diliminde, işgalin Azerbaycan’a önemli sosyal ve ekonomik olumsuz etkileri olmuştur. Aslında işgalin Ermenistan’a da toplamda faydası olmamıştır. Dolayısıyla işgal edilen toprakların işgalden kurtulması, sadece Azerbaycan’ın değil, Ermenistan da dahil olmak üzere bütün bölge ülkelerinin ekonomik kalkınmasına, bölgesel ve küresel ekonomik ilişkilerinin gelişmesine ivme kazandıracaktır

One of the most ruthless international crimes in the process of occupation of Nagorno-Karabakh and the surrounding region by Armenians with the plan and the support of Russians in history is Khojaly massacre carried out in the night of 25-26 February 1992. That night there was a complete genocide in Khojali. As a result of the war that began in 1988, one-fifth of Azerbaijan's territory has been occupied by Armenia with the active support and participation of Russia. During the period since Armenian occupation, the occupation has significant social and economic impact on Azerbaijan. In fact, the occupation has not provided benefits to Armenia. Therefore, to get rid of Armenian occupation of the occupied territories will accelerate the development of regional and global economic relations and the economic development of all countries in the region including Armenia.
Khojaly Massacre and Occupation of Karabakh in Terms of Economic and Politic Consequences