Geç Antik Çağ Ön Asya Kaynaklarında Türkler - Saraç, Zafer (My University, 2024)
Geç Antik Çağ'da Ön Asya ve havalisinde ortaya çıkan kitabelerde, sikkelerde, Partça, Pehlevice, Süryanice ve Yunanca gibi dillerde yazılmış dini ve edebi metinlerde Türklere dair izlerin araştırıldığı bu eserde Türk tarihine yeni bir boyut ve perspektif kazandırma düşüncesi hedeflenmiştir. Bu amaçla İran coğrafyası ve çevresinde faaliyet gösteren Türklere dair bilinmezlerin de tespiti amaçlanmıştır.
Keywords: İran; Türkler; geç antik çağ; Ön Asya; Turan