ROGER GARAUDY'NİN DİN VE FELSEFE ANLAYIŞI - GÖRGÖZ, ERKAN (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi ROGER GARAUDY'NİN DİN VE FELSEFE ANLAYIŞI Erkan GÖRGÖZ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din ve Felsefe Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalı 2004, Sayfa; 67 Garaudy'in Felsefe ve Din anlayışı adı altında gerçekleştirilen bu çalışma giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde Garaudy'nin hayalı ve şahsiyeti kısa bir şekilde ele alınmıştır. Tezin birinci bölümünde XX. yüzyılda Batı ve İslam dünyasındaki fikri akımlar kısaca ele alınmıştır. İkinci bölümde Garaudy'in İslam kurumları ve İslam dini ile ilgili düşünceleri ele alınmıştır. Üçüncü ve son bölümde ise Garaudy'in sosyal hayat ile ilgili fikirleri ele alınmıştır. Araştırmamızın sonucunda Garaudy'nin İslam düşüncesine birçok yenilikler getirdiğini gördük. Anahtar Kelimeler: İslam Felsefesi, Garaudy fikri akımlar, dini akımlar. Ill

SUMMARY Master Thesis The Philosophic and Religious Thought of Roger Garaudy Erkan GÖRGÖZ Firat University Social Sieiences Institude The Main-Science Branch of Religious and Philosophical Sciences The Branch of The Islamic Philosophy 2004, Page;67 This work is called as Garaudy's philosophical anal Religious Taught consists of an introduction and three parts. İn the introduction part Graduy's life and caracter is determined. In the first part in the 20 th century, the fought if ideas in the world of west and Islama re determined briefly. In the second part, Garaudy's ideas dealing with Islam institulions and the regilon of Islama re determined. In last part, Garaudy's ideas dealing with social life are taken. As a result of our search, we saw that. Garaudy brought a lot of changes to the Islamic Tought. Key Words: Islamic Philosophy, Garaudy, Ideas of Tought, Ideas of Religion IV
The philosophic religious thought of Roger Garaudy
Keywords: Din; Religion; Felsefe; Philosophy