Yapıların sismik denetiminin deneysel incelenmesi - Yakut, Oğuz; Bahçe, Erkan; Alli, Hasan (My University, 2006)
Bu çalışmada, deprem etkisi altındaki yapıların titreşimlerini azaltmak için kullanılan taban yalıtımı uygulaması deneysel olarak incelenmiştir. Bu deneysel çalışmada yapıya uygulanacak yer hareketi tasarlanan bir sarsma tablası ile sağlanmıştır. Deneyler sonucunda sistem cevapları ölçülerek sonuçlar grafiksel olarak elde edilmiş ve irdelenmiştir. Son olarak elde edilen deneysel sonuçlar, analitik olarak elde edilen sonuçlarla desteklenmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; İnşaat Mühendisliği