ATOM-MOLEKÜL ETKİLEŞMELERİNDE DİFERENSİYEL TESİR KESİTLERİNİN HESAPLANMASI - KEBİROĞLU, MEHMET HANİFİ (Fırat Üniveristesi, 2015)
Yüksek lisans tezi çalışmamda, kuantum dalga paketi metodu kullanılarak toplam diferansiyel tesir kesitleri sabit bir enerji değerinde ve başlangıç molekülünün ilk (v=0,j=0) kuantum durumları için hesaplandı. Bu çalışmada örnek olarak H+F2?HF+F reaksiyonu astrofizikte önemli olması açısından ele alındı. Ayrıca, toplam reaksiyon ihtimaliyetleri, tesir kesitleri de hesaplanıp mevcut literatür ile karşılaştırıldı. Elde edilen sonuçların literatür ile uyumlu olduğu görüldü.

In this my master thesis, total differential cross-sections have been calculated in a fixed energy by using quantum wave packet method for the first quantum states (v=0,j=0) of initial molecules. In this study, due to importance of in astrophysics, H+F2?HF+F reaction is discussed. Also, total reaction probabilities and cross-sections have been calculated and compared with available literature. The good agreement found obtained with literature.
Calculation of differential cross sections for atom-molecular interaction
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği