Polis Adaylarının Sınavlarda Kopya Çakmeye İlişkin Tutum ve Görüşleri (Elazığ İli Örneği) - Semrci, Çetin; Sağlam, Zeynettin (My University, 2005)
Araştırmanın amacı, \"Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin kopya çekmeye ilişkin tutum ve görüşlerini\" belirlemektir. Araştırmada, survey yöntemi kullanılmıştır. Yararlanılan tutum ölçeğinin KMO (Kaiser-Meyer-Olkin) değeri 0.87, Bartlett testi 16059.3 ve Cronbach alpha 0.96 bulunmuştur. Ölçekte, toplam 67 madde yer almıştır. Ayrıca uzman görüşüne dayalı olarak hazırlanan 14 seçmeli ve bir açık uçlu sorudan oluşan bir anketten yararlanılmıştır. Bulgularda, Polis adaylarının kopya çektiklerinde, çoğunlukla içlerinde bir rahatsızlık duydukları anlaşılmaktadır
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Kriminoloji ve Ceza Bilimi; Psikoloji; Davranış Bilimleri