COMMUNITY DETECTION IN SOCIAL NETWORKS - OMAR, ASO YASIN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Sosyal ağlar, kullanıcıların ilişkileri ve diğer kullanıcılar ile etkileşimlerinden oluşan ağlar olarak tanımlanabilir. Sosyal ağ çalışmaları, kullanıcıların diğer kullanıcılar ile ilişkilerini görsel ve matematiksel olarak incelemesini yapar. Sosyal ağdaki kullanıcıların bağlı bulundukları toplulukların yapılarının tanımlanması birçok farklı çalışma alanı ve disiplini için çok önemlidir. Twitter, Facebook veya MySpace gibi ağlarda görülebileceği gibi ilişkiler de detaylı olarak bakıldığında topluluk yapısı çok daha karmaşıktır. Bu çalışma bir sosyal ağda grupların zaman içindeki gelişimini ve değişimini grafikler ile ortraya koyar. Bu çalışma da geleneksel topluluk keşfi algoritmalarından farklı bir algoritma ortaya koymuş ve sosyal ağlarda topluluk keşfi algoritmalarını diagramlar ile gösterilmiştir.

A social network could be the definition as gathering of individuals associated by a gathering of individuals. Social network investigation gives a visual and a numerical examination of the human relationship. The acknowledgment of the community structure in the social network has been the vital issue in numerous areas and orders. Community structure accepts more conspicuousness with the expanding bronchial of online social network administrations like Twitter, Facebook, or MySpace. This paper mirrors the up development of groups that happen in the structure of social networks, spoke to as charts. We have essentially exhibited diverse community detection algorithms from certifiable networks. This paper speaks to a diagram of the algorithms community detection in social networks.
Sosyal ağlarda topluluk keşfi
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol