Karakoçan İlçesi'nin (Elazığ) bitki örtüsü - Atasoy, Ahmet; Çitçi, M. Dursun (My University, 2010)
Bu çalışmada, Karakoçan İlçesi’nin doğal bitki örtüsü konu edilmiştir. İklim, toprak, yeryüzü şekilleri dikkate alındığında inceleme sahasının doğal klimaksını meşe ormanları oluşturmaktadır. Ancak beşeri faktörler nedeniyle meşe ormanları tahribe uğramış ve antropojen step sahaları genişlemiştir. Meşe ormanlarının bu dağılışı sahanın yüksek olması ve iklim özellikleri açısından daha elverişli şartlar taşıması ile ilgilidir. Bu amaçla bitki örtüsünün özelliklerini ve dağılışını ortaya koymak amacıyla doğal ortamın özellikleri ile bitki örtüsü arasındaki ilişkiye değinilmiş; bitki örtüsünün dağılışını vermek amacıyla bitki örtüsü haritası oluşturulmuştur. Ayrıca doğal ortamın özelliklerini daha iyi vermek amacıyla yağış ve toprak haritaları çizilmiştir.
Keywords: Coğrafya; Bitki Bilimleri