1,2-BİS(M-AMİNOFENOKSİ) ETAN LİGANDININ CO(II), Nİ(II) VE CU(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - SORAN, SERAP (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi l,2-BİS(m-AMİNOFENOKSİ)ETAN LİGANDININ Co(II), Ni(II) VE Cu(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ ve KARAKTERİZASYONU Serap SORAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 36 l,2-Bis(m-aminofenoksi)etan tek basamakta hazırlandı. Bu reaksiyonda Pd/C katalizör olarak kullanıldı. l,2-Bis(m-nitrofenoksi)etan'dan 1,2-bis(m-aminofenoksi)etan sentezlendi. Bu ligandın kompleksleri Co(II), Cu(II) ve Ni(II) klorür tuzları ile hazırlandı. Ligand ve komplekslerin yapıları İR, Elementel Analiz, Magnetik Süsseptibilite, UV-VIS, 'H-NMR Spektroskopisi ile belirlendi. Anahtar Kelimeler: Amin ve Komplekslerinin Sentezi, Amin, Geçiş Metalleri, Podand, Polieterler
Synthesis and characterization of Co(II), Ni(II), Cu(II) complexes of 1,2-bis(m-aminophenoxy) ethane ligand
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry