SOSYAL GÜVENLİK’TE ULUSLARARASI ÇALIŞMA STANDARDI OLARAK ALMANYA’DA AİLE YARDIMLARI - Özdemir, Mustafa Çağlar; Karabayır, İsmail (Fırat University, 2019)
Çalışmanın amacı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından standardize edilmiş dokuz temel sosyal güvenlik riski kapsamında yer alan aile yardımlarının incelenmesidir. Çalışma, Almanya'daki aile yardımları uygulamalarını kapsamaktadır. Literatür taramasına dayalı araştırmada kavrayışsal ilişki zincirleri kurulmuştur. Çalışma sonucunda Almanya'da uygulanan aile yardımlarının ILO standartlarını çocuk parası, çocuk zammı, ebeveyn parası, bakım parası, geçim avansı gibi uygulamalarıyla tam olarak kapsadığı tespiti yapılmıştır. Almanya aile yardımları uygulamaları standartların beklentilerine en uygun işleyişe sahiptir.