Karbon nanotüp katkılanmış TiO2’in elektriksel ve optik özellikleri - Güler, Seval Hale; Guler, Omer (My University, 2017)
Bu çalışmada, kimyasal buhar çöktürme metodu (CVD) ile sentezlenen karbon nanotüpler (KNT) titanyum dioksit (TiO2) matrisi içerisine ağırlıkça %0.1, 0.2, 1 ve 2 oranlarında takviye edilmişlerdir. Elde edilen numunelerin yapısal karakterizasyonu Taramalı elektron mikroskobu (SEM) kullanılarak yapılmıştır. Numunelerin sıcaklığa bağlı elektriksel iletkenlikleri ölçülmüştür. UV-VIS spektrometresi kullanılarak optik özellikleri tespit edilmiştir. Kompozitteki karbon nanotüp miktarının artışı gerek oda sıcaklığında gerekse artan sıcaklıklarda elektriksel iletkenliğin artmasına neden olmuştur. Ayrıca, KNT'ler TiO2'in UV ışınlarını absorbe etme özelliğini arttırmış, yasak enerji aralığının (Eg) azalmasına sebep olmuştur
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Nanobilim ve Nanoteknoloji