MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİNDE BÜYÜK VERİ TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI - Demir, Özcan; Çoban, Edagül; Narlıkaya, Zülküf (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2022)
Çağımızda iş ve teknolojideki en son yeniliklerden biri de şüphesiz büyük veri teknolojisidir. Özellikle dijitalleşme ile birlikte internet kullanımının artması muazzam miktarlarda veriyi ortaya çıkarmıştır. Büyük veri teknolojisinin gelişimi iş dünyasını etkilemekte ve bu etki muhasebe alanına da uzak değildir. Özellikle bir bilgi sistemi olarak muhasebe, her geçen gün ortaya çıkan yenilikçi teknolojik araçların bir sonucu olarak çarpıcı değişimlere tanık olmaktadır. Fakat bu tür yeni teknolojik araçların muhasebe bilgi sisteminin kalitesi ve çıktıları üzerindeki etkisi konusunda çok fazla endişe bulunmaktadır. Bu bağlamda çalışmanın amacı, büyük veri teknolojilerinin muhasebe bilgi sistemleri üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin teorik bir çerçeve çizmektir. Büyük veri teknolojisi, kurumsal muhasebe bilgi sistemlerinin yapısında köklü bir değişikliğe yol açmış ve büyük muhasebe verilerinin yönetimi ve entegrasyonu için yeni bir çözüm ve uygulama platformu sağlamıştır.
USING BIG DATA TECHNOLOGY IN ACCOUNTING INFORMATION SYSTEM